دکتر محمود مقدّم اسفند ماه سال ۱۳۲۴ در تهران ، در خانواده ای سنتی و با اصالت آذری متولد شد . پدر ایشان مرحوم حاج سلطانعلی مقدّم از بازاریان خوشنام و از چهره های مورد وثوق و اعتماد بازار بزرگ تهران بود . وی دوره ابتدایی را در دبستان پرورش و دوره متوسطه را در دبیرستان های حافظ و مروی تهران ادامه داد و همزمان در فعالیت های سیاسی و مذهبی شرکت داشت . در سال ۱۳۴۸ از پلی تکنیک تهران (دانشگاه صنعتی امیرکبیر) با مدرک فوق لیسانس (کارشناسی ارشد) مهندسی مکانیک فارغ التحصیل شد و ضمن تحصیل ، حضوری فعال در رخداد های منجر به پیروزی انقلاب اسلامی داشت . از مهم ترین اشخاصی که در شکل گیری اندیشه های وی در آن مقطع موثر بودند می توان به مرحوم دکتر علی شریعتی ، استاد شهید مرتضی مطهری و مرحوم استاد رضا روزبه اشاره نمود . پس از فارغ التحصیلی در شرکت ملی ذوب آهن ایران در اصفهان با سمت سرپرست گروه نگهداری و تعمیر ماشین آلات مشغول به کار گردید . پس از سه سال همکاری با شرکت ملی ذوب آهن ایران ، در سال ۱۳۵۱ با سمت کارشناس مسئول طرح های جامع تولید برق به استخدام وزارت آب و برق (نیرو) درآمد و از آن تاریخ تاکنون بلاانقطاع به همکاری خود با این وزارتخانه و شرکت ها و سازمان های متبوعه آن ادامه داده و طی این مدت همواره فراتر از یک مامور دولت ، مشغولِ خدمت بوده است ، به گونه ای که حتی در تعطیلات نیز ، اکثراً در محل کار خود حضور می یافت . همین خصوصیات در کنار حضور مداوم و اصرار بر حفظ حقوق ، اموال و دستاوردهای عظیمِ وزارت نیرو و دولت باعث شده که مورد احترام و اعتماد بدنه و مدیران وزارتخانه باشد و با توجه به این جایگاه در تمام مقاطع زمانی ، طرف مشورت وزرا قرار گیرد .
س از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی (قدّس سرّه الشریف) ، ایشان به اذعان مدیران و بدنه وزارتخانه ، نقش تعیین کننده و موثری در جهت حفظ انسجام و جلوگیری از هم پاشیدگی وزارت نیرو در آن برهه زمانی حساس ایفا نمود . با انتخاب شهید والامقام دکتر حسن عباسپور بعنوان وزیر نیرو ، نظر به سابقه دکتر مقدّم در وزارت نیرو و همچنین شناخت قبلی که دکتر عباسپور از تخصص و مبارزات انقلابی از ایشان داشت ، وی را ابتدا بعنوان معاونت امور اداری ، مالی و پارلمانی و سپس معاونت هماهنگی و امور پارلمانی وزارت نیرو انتخاب و منصوب نمود . پس از وقوع فاجعه هفتم تیر ماه که منجر به شهادت شهید مظلوم آیت الله دکتر سید محمد بهشتی و هفتاد و دو تن از یاران صدیق امام (ره) از جمله دکتر حسن عباسپور گشت ، با حکم شهید رجایی ، کفیل (سرپرست) وزارت نیرو شد . با شهادت شهیدان رجایی و باهنر در شهریور ماه ۱۳۶۰ و متعاقباً انتخاب مرحوم آیت الله مهدوی کنی به سمت نخست وزیری و قبول سمت وزارت نیرو از سوی دکتر حسن غفوری فرد ، با سمت کارشناس مسئول طرح های جامع تولید برق به خدمت خود در وزارت نیرو ادامه داد ، لکن پس از گذشت کمتر از یک سال با دعوت دکتر غفوری فرد ، مسئولیت ریاست هیئت مدیره و مدیرعاملی سازمان آب منطقه ای تهران را برای دو سال پذیرفت . پس از آن به مدت دو سال بعنوان قائم مقام وزیر نیرو و به طور همزمان معاونت وزیر در امور برق، انتخاب و منصوب گردید. در سال ۱۳۶۴، پس از انتخاب دکتر محمدتقی بانکی به سمت وزیر نیرو ، با وجود پیشنهاد ایشان مبنی بر ادامه خدمت در سمت قبلی ، دکتر مقدم ترجیح داد تا بار دیگر بعنوان کارشناس مسئول طرح های جامع تولید برق مشغول به فعالیت شود . همچنین در سال ۱۳۶۰ موفق شد ، مدرک فوق لیسانس مدیریت دولتی خود را که از پیش از انقلاب به تحصیل در آن مشغول بود ، از دانشگاه علامه طباطبایی اخذ نماید .
در سال ۱۳۶۸، پس از رحلت جانسوز بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و انتخاب حضرت آیت الله خامنه ای به رهبری نظام مقدّس جمهوری اسلامی از سوی خبرگان منتخب ملت و همچنین انتخاب آیت الله هاشمی رفسنجانی به سمت ریاست جمهوری ، آقای مهندس بیژن نامدار زنگنه که از یک سال پیش از آن عهده دار مقام وزارت نیرو شده بود ، ایشان را به مدت چهار سال به سمت ریاست هیئت مدیره و مدیریت عامل شرکت سهامی برق منطقه ای تهران منصوب نمود . پس از خاتمه زمان خدمت در شرکت برق منطقه ای تهران ، بعنوان مشاور وزیر در امور برق به ستاد وزارت نیرو بازگشت . در سال ۱۳۷۴ با حکم مهندس زنگنه عهده دار ریاست هیئت مدیره و مدیرعاملی شرکت سهامی خدمات مهندسی برق (مشانیر) گشت . پس از سال ۱۳۷۶ و انتخاب حجت الاسلام و المسلمین سید محمد خاتمی به ریاست جمهوری ، دکتر مقدّم همچنان بعنوان رییس هیئت مدیره و مدیرعامل مشانیر تا پایان وزارت آقای مهندس حبیب الله بیطرف مشغول انجام خدمت بود . ایشان طی بالغ بر ده سال مدیریت شرکت مشانیر ، به لطف خدا و همراهی و همدلی کارمندان که از نظر وی سرمایه اصلی هر سازمانی هستند ، موفق شد آن شرکت را که در آستانه ورشکستگی قرار داشت به بزرگترین شرکت مهندسی مشاوره کشور و یکی از ده شرکت برتر خدمات مهندسی در دنیا تبدیل نماید . شایان ذکر آنکه وی در سال ۱۳۸۱، مدرک دکترای مدیریت استراتژیک خود را از دانشگاه عالی دفاعی ملی ، اخذ نموده است .
در سال ۱۳۸۴، پس از انتخاب دکتر محمود احمدی نژاد به ریاست جمهوری عهده دار سمت ریاست هیئت مدیره و مدیرعاملی شرکت مادرتخصصی مدیریت ساخت و تهیه کالای آب و برق (ساتکاب) گردید . پس از کمتر از دو سال باز هم با سمت مشاور وزیر به ستاد وزارت نیرو بازگشت و تا چهار سال بعد با این سمت به خدمت اشتغال داشت . در سال ۱۳۸۹ بعنوان مشاور عالی رییس ، به پژوهشگاه نیرو که از سال ۱۳۸۵ عضو هیئت علمی آن بود ، رفت و یک سال بعد در سال ۱۳۹۰ به بازنشستگی نائل آمد ، هرچند وی معتقد است ، بازنشستگی برای انسان مفهومی ندارد و تودیع و بازنشستگی واقعی پس از مرگ به سراغ افراد می آید .
همزمان از سال ۱۳۹۰ تا کنون سرپرستی مرکز توسعه فناوری نیرو (متن) را بر عهده دارد .
پس از روی کار آمدن دولت یازدهم به ریاست حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی ، طی حکمی از سوی وزیر محترم نیرو ، آقای مهندس حمید چیت چیان ، عهده دار ریاست هیئت تصفیه شرکت مادرتخصصی مدیریت ساخت و تهیه کالای آب و برق (ساتکاب) گردید و تا اواخر سال ۱۳۹۳ در آن سمت مشغول خدمت بود . ایشان در طول دوره خدمت خود با فراز و نشیب های مختلفی روبرو بود لیکن این چند سال اخیر را سخت ترین لحظات زندگی کاری خود می دید ؛ چرا که نمی توانست شاهد آن باشد که بخش قابل توجهی از دارایی های دولت/ملت (نزدیک به ۲۰۰ شرکت حساس ، استراتژیک و مدیریتی دولت از جمله مهاب قدس ، مپنا ، شرکت های توزیع نیروی برق و …) که ارزش آن ها بالغ بر ده ها هزار میلیارد تومان است ، در ازای هیچ از ید بیت المال خارج شود . تلاش ایشان همواره در جهت حفظ دستاوردهای ملی بوده و می باشد و در این خصوص خاطرات و ناگفته های بسیاری دارد که در زمان مناسب از آن ها یاد خواهد کرد .
ایشان در طول قریب به نیم قرن خدمت در دولت با محوریت وزارت نیرو ، در تاسیس شرکت هایی چون : مهاب قدس ، گروه مپنا ، توسعه منابع آب و نیروی ایران ، مهندسین مشاور لار ، آب و برق کیش ، شرکت های توزیع نیروی برق و … نقش موثر و تعیین کننده ای داشته است .